Centar za homeopatiju i akupunkturu
dr. Sanja Žamić

Homeopatija

homeopatija_povijest

Liječenje homeopatijom

Homeopatski lijekovi podižu prirodnu moč samoobrane organizama tako da se može primijeniti kod svih bolesnih stanja. Izvrsna je alternativa kod bolesti gdje drugi lijekovi zakazuju. Uspješno se tretiraju upalna stanja, alergije, stresna, tjeskobna stanja i reumatske tegobe i sl.

Poznato je da se Pamela Anderson koristi homeopqatijim za saniranje posljedica koje joj je izazvao Hepatitis C. Mel Gipson je žestoko stao u obranu homeopatije za vrijeme polemike o učinkovitosti ove komplementarne metode u Australiji. Američki predsjednici Lincoln, Hoover i Clinton koristili su ovu dragocijenu metodu iscjelivanja.

Mnogi svjetski glazbenici koriste homeopatiju od Beethovena, Shumanna, Chopina preko Paula McCartnya, Georgea Harrisona pa do Cher, Tine Turner, Axla Rosa, Annie Lenoks.

Mnogi poznati glumci su također koristili homeopatiju, John Wayne, Marlene Ditrich, Jane Symour, Orlando Blum.

Homeopatija je u Hrvatskoj prisutna od samih početaka zahvaljujući činjenici da su mnogi liječnici školovani u Europi. Naš centar u Splitu na adresi Spinčićeva 2d djeluje već godinama a u njemu se mogu obavljati i homeopatske konzultacije. Voditeljica centra dr. Sanja Žamić homeopat i akupunkturolog predsjednica je i hrvatske udruge homeopata klasične homeopatije.

Remediji

Poznato je da kava izaziva nesanicu ali je manje poznato da coffein koji je glavni sastojak kave u razrijeđenom obliku lijeći nesanicu.

Svi imamo iskustvo s korištenjem kapule (crvenog luka) u kuhinji gdje je potrebno pripremiti veču količinu papirnatih ručnika zbog suza koje se slijevaju niz lice, kihanja, vodenastog iscjetka iz nosa te šmrcanja. Homeopatski lijek odnosno remedij od isjeckane kapule pomaže koh kunjavice .

Lijek napravljen od pčelinjeg tijela koristan je u terapiji alergija. Danas zahvaljujući 200-godišnjoj praksi poznato je preko 4000 korisnih homeopatskih lijekova koji pomažu kod raznih bolesti i poremećaja.

Zanimljivo je da je svaki pojedini lijek testiran baš na liječnicima dobrovoljcima, što je rijedak i hvalevrijedan čin.

Odnos prema drugim lijekovima

Homeopatski lijekovi nemaju nuspojava i mogu se upotrebljavati s drugim lijekovima. Dobro je o tome konzultirati se sa svojim lijčnikom. U Njemačkoj 40 % liječnika opće medicine ima završen homeopatski studij. U Hrvatskoj je broj puno manji te je studij završilo oko 50-ak liječnika.