Centar za homeopatiju i akupunkturu
dr. Sanja Žamić

Detoksikacija

Objavljeno: 31. ožujka 2013.

detoksikacijaPatite li od umora, nesanice, loše probave, alergija? Muče li vas glavobolje, osipi, nadimanje, imate nagle promjene raspoloženja ili vas muči glad?  Ukoliko je odgovor potvrdan sigurno vam treba proljetna detoksikacija organizma odnosno veliko čišćenje tijela i duha.

Izbacite otrove iz svojeg tijela

Naime vaše tijelo u procesu hranjenja odvaja toksični otpad koji zagađuje crijeva pa i krv i sva druga tkiva, a ti otrovi identični su onima koji ubijaju ribe u rijekama ili privlače muhe na kantama za smeće.

Danas kada mnogi ljudi više pažnje posvećuju održavanju svojih automobila, zastanite na trenutak pa pomislite što bi se dogodilo kada bi u rezervoar vašeg ljubimca ulili bilo koju drugu tekućinu? Motor bi sigurno počeo kašljati i krkljati, a važni dijelovi automobila bi otkazali.

Mnogobrojne bolesti današnjice kao što su artritisi, arterioskleroze, manjak imuniteta, razni poremećaji jetre, bubrega i crijeva nisu izazvane ni virusima ni bakterijama, nego dugotrajnim nakupljanjem toksina i kiselina u tijelu. Srećom, ima jednostavnih načina čišćenja tijela. Tijekom svakog detoks programa organi izlučivanja moraju raditi dodatno – zato ih moramo dodatno njegovati.

Postoje četiri glavna “filtera” u tijelu preko kojih se sav suvišni otpad izbacuje.

Debelo crijevo je danas najviše preopterećeno. Vjerovali ili ne V. E. Irons, američki stručnjak za brzu detoksikaciju tijela tvrdio je da u tijelu odraslog čovjeka ima od 2 do 8 kilograma gustog crnog gumenog materijala koje možemo isprati Colema Board aparatom koji je on konstruirao.

Koliko je to bio značajan izum potvrđuje i činjenica da mu je Regan uputio javnu pohvalu. Ukoliko nemate mogućnosti ići na hidrokolon terapiju, možete si pomoći i klistirom koji je manje učinkovit, ali isto djelotvoran. Pomaže i čišćenje čajevima, ali uz uvjet i nadzor vašeg liječnika ili ljekarnika.

Bubrezi svakodnevno prerađuju neke od najotrovnijih otpada koji lako mogu oštetiti nježno tkivo bubrega pa i stvoriti bubrežne kamence I ovdje pomaže ispiranje bubrega biljnim mješavinama u količini od 3 do 10 dl na dan. Važno je piti i dosta tekućine, ovisno o vašem konstitucijskom tipu, a i prevođenje kure Breussovim čajem za bubrege.

Pluća kao najnježniji dio respiratornog sustava moraju biti pravilno ventilirana da bi se tzv. ustajao zrak promijenio. Naime, danas je česta pojava tzv. plitkog disanja gdje se neki dijelovi pluća godinama ne pročiste. U tu svrhu potrebno je tjelovježbom i vježbama dubinskog disanja proventilirati taj sustav.

Koža je jedan od najvećih organa ljudskog tijela. Ljepljivi znoj kao i jaki neugodni mirisi ljudskog tijela znak su velike toksičnosti. Zbog specifičnosti pojedinih dijelova različito se čiste pojedini dijelovi kože, pa za čišćenje lica postoje posebni pilinzi. Dok se u detoks programu čišćenja tijela preporučuje nježno četkanje i trljanje te svakodnevno tuširanje uz minimalne količine prirodnih ph neutralnih sapuna.

Kupke u vrućoj kupelji s morskom soli idealne su za održavanje kože, a svakodnevno kupanje u moru još bolje. Pomažu i masaže te saune te doziran boravak na suncu. Danas postoje izuzetno korisni homeopatski pripravci koji pomažu u čišćenju tijela koji ubrzavaju procese u stanicama i pokreću proces samoiscjeljivanja organizma. U nekim slučajevima dobro je potražiti savjet vašeg liječnika ili homeopata jer je procese čišćenja najbolje provoditi uz stručnu pomoć.

Oznake: ,

Kategorije: Naše usluge